Меню

Класически виенски шницели

28 февруари 2023 | 11:55 | Илияна Николова
3 от 4 гласа
Добави в любими
4 големи свински пържоли от филе, начукани 
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаша брашно 
½ чаена лъжица чеснов прах
½ чаена лъжица лук на прах (по желание) 
2 големи яйца 
¼ чаша прясно мляко 
1 и ½ чаша галета
6 супени лъжици олио
1 супени лъжици масло, разтопено 
Прясна мащерка за гарниране
Резени лимон за изстискване
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Поставете шницелите между два листа найлоново фолио върху дъска и ги начукайте на тънко. Прехвърлете ги в чиния. Поръсете с малко сол и пипер, втрийте подправките. Отделно смесете брашното, чесновия и лучения прах, остатъка от солта и пипера. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата с млякото. В още една отделна купа поставете галетата.

Потопете месото първо в брашнената смес, после в яйчената, накрая в галетата. Повторете това с всички шницели, докато се покрият напълно. Приберете ги в хладилник за 15 минути.

Загрейте олиото с маслото в голям тиган. Пържете шницелите на средна към висока температура по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. Прехвърлете ги в тава за печене. Печете за още 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Извадете ги от фурната и ги подредете върху хартия за няколко минути да се отцедят, преди да поръсите с мащерка и да сервирате. Поднесете с лимон.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай