Меню

Пиле с ориз в един тиган

2 март 2023 | 12:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин 
6 бр. пилешко филе от бут 
Сол на вкус 
Черен пипер на вкус 
1 глава лук, ситно нарязан 
1 морков, ситно нарязан 
2 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжица риган 
1 чаена лъжица червен пипер 
½ чаена лъжица чили на прах 
½ чаена лъжица мащерка 
1 и ½ чаши бял ориз 
3 чаши пилешки бульон
1 чаша замразен грах
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна към висока температура. Поръсете пилешкото със сол и черен пипер. Втрийте подправките и сложете в тигана. Пържете от всяка страна по няколко минути, докато покафенее. Извадете от тигана и оставете настрана.

Намалете котлона. В същата мазнина запържете лука и морковите за около 5 минути, докато омекнат и се задушат. Добавете чесъна и разбърквайте за още 1 минута. Добавете ригана, червения пипер, чилито, мащерката и още сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре.

Добавете ориза, покрийте с бульона. Оставете да заври, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути. След като течността се абсорбира и оризът набъбне, добавете пилешкото, като го втъкнете в ориза. Добавете граха и разбъркайте. Покрийте за още 2 минути с капака. Сервирайте, когато пилешкото и оризът са напълно омекнали.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай