Меню

Гъби на фурна с моцарела и пармезан

11 март 2023 | 06:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 бр. гъби портобело или други по-големи
2-3 топки моцарела
Настърган пармезан
Свежи листа босилек
Зехтин за намазване на гъбите
25 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Гъбите се почистват и пънчетата им се махат (може да ги ползвате за супа, сос, да ги добавите в яхния). Намазват се от двете страни със зехтин и се слагат в тава върху хартия за печене. Подредете ги обърнати на обратно, така че да стават за пълнене. Върху всяка гъба разпределете равномерно от соса. Сложете по 1-2 колелца моцарела, настърган пармезан около ½ супена лъжица на гъба и свежи листа босилек. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато сирената се разтопят добре и станат леко златисти.

Снимка: istoxck

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай