
-
Порции: 8-10
Сладки и бишкоти без глутен може да закупите от супермаркета, сладкарници, специализирани магазини за здравословни храни, биомагазини.
В дълбока купа разбийте заедно маскарпонето, сметаната, ванилията и захарта, докато се получи хубав пухкав и стегнат крем. Изберете подходяща форма за редене на сладкиша. На дъното ѝ намажете малко от крема.
Отделно в купа комбинирайте кафето и алкохола. Започнете да напоявате бишкотите/сладките в сместа в кафето. Направете един ред. Намажете го с част от крема и поръсете с настърган шоколад. Повторете процеса на наслояване, докато ви свършат сладките и крема, като накрая завършете с крема.
Поръсете с настърган шоколад или натурално какао на прах, като това става с помощта на фина цедка. Охладете в хладилник за 2-3 часа и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: