Меню

Пай с кайма и картофи

20 март 2023 | 08:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голям картоф, обелен и нарязан 
250 г телешка кайма
250 г свинска кайма 
½ чаша ситно нарязан лук
1 скилидка чесън, пресован 
1 супена лъжица дижонска горчица
½ чаена лъжица сушена мащерка 
¼ чаена лъжица сушена салвия 
¼ чаена лъжица карамфил на прах
1 чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаша вода 
1 пакет готово тесто за пай
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Поставете картофа в тенджера и го покрийте с вода изцяло. Оставете да заври и гответе за около 5-6 минути или докато омекне. Отцедете, намачкайте картофа и го оставете настрана.

Смесете двата вида мляно месо, ако не сте взели кайма смес предварително. Към месото добавете лука, чесъна, горчицата, солта и подправките. Долейте с вода. Омесете добре, за да се смесят всички съставки напълно. Запържете сместа в загрят тиган, докато покафенее. Разбърквайте постоянно, за да не загори. Свалете от котлона и добавете картофа, разбъркайте.

Разделете тестото за пай на две. Единият лист постелете на дъното на намазнена тава за печене. Покрийте с плънката, след това покрийте с другия лист тесто. Направете дупки в тестото с вилица, за да може парата да излиза по време на печенето. Притиснете ръбовете на тестото към тавата за печене.

Печете в загрята фурна за около 30-40 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
po- mi haresvat salatite v toplite dni , posteneto mi e priatno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар