Меню

Глазирани моркови със сладко-пикантна коричка

4 април 2023 | 05:54 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг моркови, нарязани на жулиени 
¼ чаша масло 
¼ чаша кафява захар
¼ чаена лъжица сол 
½ чаена лъжица червен пипер 
½ чаена лъжица бял пипер 
2 стръка пресен магданоз
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете нарязаните моркови в голям дълбок тиган. Залейте с вода, колкото да ги покрие и варете, докато омекнат леко. Отцедете и прехвърлете в купа. В същия тиган на слаб огън разтопете маслото. В него добавете солта, двата вида пипер и захарта. Разбърквайте, докато се смесят напълно. Върнете морковите в тигана и гответе с разбъркване за около 5 минути, докато се покрият добре и хванат лепкава коричка. Сервирайте морковите поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай