Меню

Сладкиш с рикота и шоколад без брашно

20 април 2023 | 09:14 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 яйца
500 г сирене рикота
150 г захар
50 г картофено нишесте 
100 г настърган или нарязан шоколад
 ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
75 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В купа с помощта на миксер разбийте яйцата и захарта за няколко минути докато станат пухкави. Добавете картофеното нишесте и ванилията, и отново разбъркайте. Следва да сложите рикотата. Когато се получи хомогенно тесто, сложете шоколада и разбъркайте с шпатула. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена (или поръсена с картофено нишесте) форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути.

След като сладкишът изстине, може да го поръсите леко с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай