Меню

Паста фаджоли

3 април 2023 | 06:39 | Илияна Николова
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
1 морков, нарязан ситно 
1 стрък целина, нарязана ситно 
1 глава лук на ситно 
½ чаена лъжица нарязан чесън
400 мл доматен сос 
400 мл пилешки бульон
1 супена лъжица сушен магданоз 
½ супена лъжица сушен босилек 
Черен пипер на вкус 
1 и ½ чаши диталини 
400 г боб канелини от консерва, отцеден
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна температура. В него запържете моркова, целината, лука, докато омекнат. Добавете чесъна и гответе още няколко минути. Добавете доматения сос, бульона, магданоза, босилека и пипера. Оставете да къкри 20 минути.

Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата за 8 минути и я отцедете след това. В тигана добавете боба и пастата. Гответе за няколко минути, докато всички вкусове се смесят.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай