Меню

Козуначени пържени филийки

16 април 2023 | 05:16 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г козунак по ваш избор
3-4 яйца
500 мл прясно мляко 
100 мл течна сметана
½ ч.л. ванилов екстракт или семената на ½ ванилена шушулка
½ ч.л. канела на прах 
1 ч.л. коняк, бадемов или кафе ликьор – по желание
масло за пържене на филийките
20 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

За рецептата може да ползвате всякакъв козунак, за предпочитане е да не е твърде мек и пресен. В Подходяща чиния разбийте яйцата, млякото, сметаната, ванилията, канелата. Добавете и алкохола, ако желаете. Козунакът се нарязва на по-дебели филийки. Всяка филийка се потапя в сместа с яйцата добре, за да попие хубаво и от двете страни.

Загрейте тиган и разтопете малка бучка масло. Изпържете козуначените филийки до златисто от двете страни. Докато са топли може да ги залеете с мед, кленов сироп. Филийките може да сервирате със сладко, плодове, сладолед, шоколад, само поръсени с пудра захар и т. н.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай