Меню

Палачинки без глутен с брашно от амарант

7 април 2023 | 11:06 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи яйца
300 мл прясно мляко или ядково
3 супени лъжици разтопено масло/олио 
160 г брашно от амарант
щипка сол
2 чаени лъжички бакпулвер
2 супени лъжици кристална захар
канела на вкус – по желание
25 мин

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте яйцата, захарта и млякото добре, след което добавете маслото. Комбинирайте сухите съставки и малко по малко, разбивайки с миксер, ги добавете към течните. Оставете сместа да си „почине“ за няколко минути, така и ще се сгъсти леко. Загрейте тиган и разтопете бучка масло. Оформете малки палачинки, които запечете от двете страни до златистокафяво. Сервирайте ги, както обичате да хапвате палачинки.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай