Меню

Италиански козунак с анасон

13 април 2023 | 14:02 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За първото тесто:
150 г брашно 
100 г прясно мляко
15 г мая 
За второто тесто:
150 г захар
3 яйца
300 г брашно 
70 г меко масло
4 г сол
15 г смлян анасон
400 мин

  • Порции: 7-10

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте съставките за първото тесто. Хубаво се замесват и след като се получи хомогенно тесто се оформя на топка, купата се покрива с кърпа и тестото се оставя да втаса за 90 минути. Когато удвои обема си е ред да се приготви второто тесто.

В дълбока купа се слага вече втасалото първо тесто, като към него се добавят захарта, яйцата, брашното. Разбъркайте за няколко минути съставките, като може да ползвате и миксер. След това добавете маслото, солта и анасона.

Замесете хубаво гладко тесто. Сложете го да втасва в тавата, в която ще го печете, може да я застелете с хартия за печене (дъното и стените). Козунакът се оставя да втаса за около 3 часа. След това се намазва с разбито яйце и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути или до готовност.

Снимка: iStock

По идея от Giallozafferano Loves Italy

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай