Меню

Фритата с гъби и босилек

21 април 2023 | 06:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г настърган пармезан
¼ чаена лъжица черен пипер 
8 големи яйца 
½ чаена лъжица сол 
1 супена лъжица зехтин 
300 г гъби, нарязани 
¾ чаша пресен лук, ситно нарязан 
1/3 чаша пресен босилек, нарязан
2 чаши рукола 
2 чаени лъжици лимонов сок, пресен
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете първите три съставки. Добавете ¼ чаена лъжица от солта. Разбъркайте енергично. Загрейте тиган, подходящ за печене и във фурна, ако имате такъв. Ако нямате, може да използвате тава за печене със средна големина. В тигана добавете 2 чаени лъжици от мазнината, размажете. Запържете гъбите заедно с оставащата ¼ чаена лъжица сол.

Разбъркайте гъбите в тигана за около 5-6 минути, докато покафенеят и течността започне да се изпарява. Добавете лука и сотирайте за още 2 минути. Намалете котлона. Добавете разбитите яйца и босилека. Разклатете тигана, за да се разлеят равномерно навсякъде. Гответе 5 минути. Прехвърлете във фурната и гответе за още 7-8 минути.

Извадете фритатата от фурната. Оставете да почине 5 минути. Нарежете на порции и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай