Меню

Салата с паста и рикота

8 май 2023 | 06:05 | Михаела Лазарова
Добави в любими
300 г къса паста, може и Casarecce 
За соса:
450 г чери домати 
140 г пресен босилек 
1 опаковка сирене рикота
2 с.л. настърган пармезан
2 и ½ с.л. зехтин
черен пипер на вкус
За салатата:
220 г домати без месестата част
50 черни маслини без костилки
200 г сирене Caciocavallo
15 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката. През това време пригответе соса като в блендер или кухненски робот комбинирате доматите, рикотата, пармезана, босилека, зехтина, черния пипер. Смелете всичко добре. Изсипете соса в купа, в която ще приготвяте салатата. Сварената паста се отцежда и изплаква, след което се слага в купата при соса. Към нея се добавят нарязаните на малки парчета домати, сирене и маслини. Разбъркайте добре и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай