Меню

Лингуини със сметана и пармезан

24 април 2023 | 05:54 | Михаела Лазарова
Добави в любими
360 г паста лингуини
250 мл течна сметана за готвене
2 с.л. зехтин
1 стрита скилидка чесън
сокът на 1 лимон
настърганата кора на ½ – 1 лимон
50 г масло
80 г настърган пармезан
пресен магданоз за поръсване – по желание
30 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган загрейте малко зехтин и добавете към него чесъна и лимоновата кора. След около минута може да добавите лимоновия сок. Разбъркайте добре. Изчакайте около 5 минути и добавете сметаната, сол на вкус (междувременно сварете пастата според инструкциите на опаковката).

Разбъркайте и оставете соса да редуцира гъстотата си. Може да отнеме около 10 минути или пък по-малко. След това сложете сварената и отцедена паста, маслото и пармезана и малко (около 2-3 с. л.) от водата, в която се е варила пастата. Разбъркайте добре и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай