Меню

Тайландско зелено къри

10 май 2023 | 06:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша ориз
2 и ½ чаени лъжици кокосово олио 
1 чаша броколи, нарязани 
1 морков, нарязан
1 глава лук, нарязан
1 чушка, нарязана
1 чаша грах 
½ чаша гъби
½ чаша зеле, нарязано 
300 мл кокосово мляко 
¼ чаена лъжица сол
1 и ½ супени лъжици зелена къри паста
1 и ½ чаени лъжици джинджифил на прах
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза според инструкциите на опаковката и го отцедете. Оставете настрана. В голям дълбок тиган на средна към висока температура добавете кокосово олио (масло) и зеленчуците. Сотирайте за 10 минути с постоянно разбъркване.

Намалете котлона на слабо. Добавете кокосово мляко, къри пастата и джинджифила. Разбъркайте добре, докато се смесят и оставете да къкри под капак за 20 минути.

Сервирайте върху канапе от сварения ориз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай