Меню

Фенел с картофи и лук на фурна

12 май 2023 | 09:23 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 кг фенел (резене)
500-600 г картофи
1 глава червен лук
2-3 филии хляб на ситни трохи
зехтин на вкус
сол, черен пипер на вкус
80 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Листата на фенела се махат (но не се изхвърлят). Той се почиства, измива, нарязва се наполовина и се премахва твърдата му средна част. След това се нарязва на тънки филийки. Картофите и лука се обелват и измиват и също се нарязват на тънки филийки. Всичко се слага в подходяща купа, поръсва се със сол и зехтин, и се разбърква добре. След това зеленчуците се слагат в подходяща тава и се пекат около 25-30 минути или до готовност. Хлебните трохи се изсипват в купа и към тях се добавят нарязаните листа от копъра, които сме отделили при почистването, сол, черен пипер на вкус. Когато зеленчуците са готови се поръсват и запичат за още няколко минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай