Продукти:
1 опаковка чаени бисквити “Закуска” – смлени
1 суп. лъж. ром
250 г краве масло
1/2 ч. ч. пудра захар
2 суп. лъж. какао
2 жълтъка
2 пак. ванилия,
1 ч. ч. смлени орехи
Приготвяне: Кравето масло се разбива със захарта до побеляване.
Прибавят се, като се разбиват един по един жълтъците, ромът, смлените бисквити, какаото, ванилията и накрая смлените орехи. Образува се еднородна маса, която се замесва като тесто. От нея се оформят тънки рулца, от които се режат парченца и се оформят яйчица. Те се нареждат върху табличка и се поставят в хладилника, за да се стегнат. Втвърдените яйчица се увиват красиво в разноцветни станиолени листчета, нареждат се във фруктиера и се съхраняват в хладилника.
Редовно правим тази рецепта за Великден с моите деца.
Весел Великден! Изпробвайте и Вие! Да Ви е сладко!