Меню

Дип с пилешко и сирена

24 май 2023 | 05:28 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г варено/печено пилешко месо
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
3  скилидки стрит чесън
1 чаша прясно мляко
220 г крема сирене
1 и 1/2 чаша настъргана моцарела 
1/4 чаша настърган пармезан
сол, черен пипер на вкус
мащерка, босилек на вкус
35 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В подходящ тиган сложете маслото, за да се разтопи. След това добавете брашното, чесъна и млякото и хубаво разбъркайте. Намалете котлона и добавете крема сиренето и разбъркайте, докато стане гладка и кремообразна смес. Следва да сложите накъсаното месо, 1 чаша настъргана моцарела, пармезана, сол, черен пипер на вкус, риган и мащерка. Разбъркайте добре, прехвърлете в подходяща тава за печене. Поръсете с останалата моцарела и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се образува златистокафява коричка. Сервирайте с хубав хляб. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай