Меню

Салата с леща и козе сирене

26 май 2023 | 05:25 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши сварена леща
250 г козе или фета сирене
1 малка глава червен лук или няколко стръка зелен
1 шепа счукани орехи
1-2 червени чушки
За дресинга:
¼ ч.ч. ябълков оцет
1 супена лъжица дижонска горчица
½ супена лъжица мед или кленов сироп
6 супени лъжици зехтин
1 стрита скилидка чесън
25 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Сварете лещата и когато омекне я прецедете и изплакнете в гевгир. Сложете я в купа. Добавете към нея нарязания лук, чушките, орехите, натрошеното сирене. Комбинирайте добре съставките за дресинга - оцета, чесъна, дижонската горчица, зехтина и меда. Овкусете салата и ако е необходимо добавете сол. Сервирайте. 

Снимка: istock 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай