![3-4 пилешки гърди начукани на тънко
хумус по ваш избор за намазване
сол и черен пипер на вкус
2 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. лук на прах
2 нарязани тиквички
500 г чери домати
1/2 чаша нарязани маслини каламата
2 супени лъжици зехтин](/media/files/resized/article/654x358/f60/ac8ae7e5436e4ab0774130ac91112f60-66f393365bf73d816df203302fba40d9.jpg)
60 мин
-
Порции: 3
В малка купа комбинирайте всичките подправки и разбъркайте. След това овкусете месото от двете страни. Сложете го в тава с незалепващо покритите. Всяко парче месо се намазва с хумуса. В тавата се добавят зеленчуците и всичко се поръсва с малко зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути или до готовност на месото.
Снимка: istock