Меню

Агнешки котлети с вкусна марината

29 май 2023 | 11:34 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг агнешки котлети
За марината за месо:
1/2 глава нарязан лук
2 стрити скилидки чесън
пресен розмарин на вкус
пресен градински чай, на вкус
настъргана лимонова кора на вкус
сокът на ½ лимон
около 1 чаена лъжичка смесен смлян пипер – червен, зелен, бял, черен
струйка зехтин екстра върджин
100 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Нарежете на ситно лука, чесъна и билките. Добавете към тях лимоновата кора и сока,  подправете с пипера. Сложете месото в подходящ съд и го овкусете от всички страни с марината. Покрийте и сложете в хладилник за поне 1 час. След това в добре загрят тиган с малко мазнина изпечете котлети. Ще им трябват около 4-5 минути за всяка страна. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 1 година )
Благодарим, Мария Илиева, че сте видели и ни казвате за рецепта от Az-jenata.bg прекопирана на друго място, без да са посочили източник. С ваше разрешениеизтриваме адреса, който сте ни посочили, да не би пък да се притеснят нещо хората. Желаем им здраве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар