Меню

Бонбони с вафли, шоколад и лешници

1 юни 2023 | 09:25 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
150 г шоколадови вафли или такива с какаов крем
100 г течен шоколад
50 г смлени лешници
200 г шоколад
лешници за овалване – по желание
60 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Вафлите се смилат в кухненски робот или се начукват добре. Към тях се добавят ядките и течния шоколад. Всичко се разбърква хубаво. От получената смес се оформят малки топчета като във всяко се слага по един цял лешник. Разтопете шоколада и потопете в него всяко топче. Сложете готовите бонбони в хладилник за поне 30 минути, за да стегнат. 

Снимка: istock 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай