60 мин
-
Порции: 8-10
В купа комбинирайте захарта и яйцата. Разбийте с миксер за няколко минути. Когато леко бухнат може да добавите щипка сол и маскарпонето. Разбийте отново и след това сложете брашното и бакпулвера. Когато се получи хомогенна смес я разделете на две части. Към едната добавете какаото и кафето. Във втората се слага млякото. Двете части се разбъркват много добре.
В добре намазнена тава за печене с незалепващо покритие започнете да редувате както ви харесва от двете теста, така че след изпичане да се получи не само на вид, но и на вкус невероятен кекс. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност. След като изстине може да го поръсите с пuдра захар или натурално какао на прах.
Снимка: istock