Меню

Кекс с кафе и маскарпоне

30 май 2023 | 05:32 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
3 яйца
200 г захар
250 г сирене маскарпоне 
350 г брашно
1 и ¾ супена лъжица натурално какао на прах 
20 г инстантно кафе на прах
2 ч.л. бакпулвер
50 – 100 мл прясно мляко
щипка сол
60 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте захарта и яйцата. Разбийте с миксер за няколко минути. Когато леко бухнат може да добавите щипка сол и маскарпонето. Разбийте отново и след това сложете брашното и бакпулвера. Когато се получи хомогенна смес я разделете на две части. Към едната добавете какаото и кафето. Във втората се слага млякото. Двете части се разбъркват много добре.

В добре намазнена тава за печене с незалепващо покритие започнете да редувате както ви харесва от двете теста, така че след изпичане да се получи не само на вид, но и на вкус невероятен кекс. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност. След като изстине може да го поръсите с пuдра захар или натурално какао на прах. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай