Меню

Картофена салата с бекон и майонеза

5 юни 2023 | 05:57 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг картофи, нарязани 
500 г бекон, нарязан 
½ чаша майонеза 
¼ чаша дресинг за салата Цезар 
¼ чаша италиански дресинг (готов) 
3 супени лъжици заквасена сметана 
1 супена лъжица дижонска горчица 
3 стръка пресен лук, ситно нарязан 
3 малки глави лук, ситно нарязан 
¼ чаша чедър, настърган
Черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Поставете картофите в голяма тенджера, покрийте с вода. Оставете да заври на среден огън. След това намалете котлона и оставете да къкри 20 минути, докато картофите омекнат. Междувременно запържете бекона в собствената му мазнина в загрят на висока температура тиган. След това го поставете върху хартия да се отцеди от мазнината.

Отцедете картофите от водата. Поставете ги в голяма купа. Ако не сте ги нарязали предварително, нарежете ги на едри парчета. Добавете бекона, разбъркайте и сложете в хладилника да се охладят.

Междувременно в купа смесете майонезата, заквасената сметана, горчицата и пипера. Разбъркайте много добре. След като картофите и беконът са добре охладени, добавете към тях дресинга, разбъркайте добре. Добавете ситно нарязания лук и настърганото сирене. Разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай