
-
Порции: 8
Поставете картофите в голяма тенджера, покрийте с вода. Оставете да заври на среден огън. След това намалете котлона и оставете да къкри 20 минути, докато картофите омекнат. Междувременно запържете бекона в собствената му мазнина в загрят на висока температура тиган. След това го поставете върху хартия да се отцеди от мазнината.
Отцедете картофите от водата. Поставете ги в голяма купа. Ако не сте ги нарязали предварително, нарежете ги на едри парчета. Добавете бекона, разбъркайте и сложете в хладилника да се охладят.
Междувременно в купа смесете майонезата, заквасената сметана, горчицата и пипера. Разбъркайте много добре. След като картофите и беконът са добре охладени, добавете към тях дресинга, разбъркайте добре. Добавете ситно нарязания лук и настърганото сирене. Разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: