Меню

Кекс с ягоди, масло и рикота

6 юни 2023 | 06:02 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 яйца
250 г рикота
1 ч.л. ванилова есенция
сокът на 1 малък лимон
настърганата кора на 1 лимон
200 г захар
200 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
110 г разтопено масло
250 г пресни ягоди
75 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте яйцата с рикотата, ванилията, лимоновия сок и лимоновата кора до получаването на хомогенна смес. Добавете захарта, щипка сол и разбийте отново с миксера. Сипете брашното и бакпулвера и отново разбийте. Хубаво е тези две съставки да бъдат пресети, преди да ги сложите към яйчената смес.

Когато се получи гладка смес можете да добавите и разтопеното масло и да разбиете още веднъж, докато тестото стане идеално гладко. Следва да сложите нарязаните плодове и да разбъркате с шпатула. Тестото се изсипва в намазнена тава, в която сте сложили хартия за печене.

За финал украсете с още малко ягоди и печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 50-60 минути или до готовност. След като кексът изстине ,може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай