Меню

Паста с наденица и горгонзола

14 юни 2023 | 05:41 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г паста по ваш избор
700 г сурова наденица
1 глава лук
2 сладки червени чушки
1 супена лъжица чили паста – по желание
350 мл течна сметана за готвене
250 г сирене горгонзола
черен пипер на вкус
розмарин, градински чай на вкус
1 с.л. зехтин
20 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Премахнете обвивката от черва от наденицата и я нарежете на малки парчета. Лукът също се нарязва. В добре загрят тиган сипете малко зехтин и сложете в него лука, месото, подправките и нарязаната чушка. Когато зеленчуците поомекнат и месото покафенее може да добавите лютата паста, сметаната и сиренето. Овкусете с черен пипер. Разбъркайте хубаво соса.

Докато той се готви може да сварите пастата според инструкциите на опаковката. Когато е почти готова я отцедете и сложете в тигана със соса. Добавете ѝ пармезан, нарязан магданоз, разбъркайте хубаво и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай