-
Порции: 8-10
Отделете белтъците от жълтъците и комбинирайте жълтъците със захарта, пресятото брашно и какаото на прах, което също може да пресеете, за да няма бучици. Млякото се загрява и щом започне да завира се маха от котлона и към него се добавя олиото. След това тази комбинация се изсипва в жълтъчната смес и се разбърква добре, за да се получи гладко, плътно и лъскаво тесто.
В отделна купа разбийте белтъците, докато се образуват твърди връхчета и внимателно ги добавете (малко по малко) към основното тесто, ползвайки шпатула. Разбъркайте тестото с помощта на шпатула, отдолу нагоре.
Изсипете тестото в предварително застлана тава с хартия за печене. Тавата за кекса се слага в по-голяма тава, в която се сипва топла вода, както когато правите крем карамел. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 60 минути. След това извадете тавата с кекса внимателно и я оставете да се охлади добре, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Опитайте още: