![160 г червена леща
50 мл вода
50 супени лъжици ябълков оцет
20 г кокосово масло
20 г хуск
½ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода](/media/files/resized/article/654x358/8f0/db724fad1c99c3b68bcdca4d4aab88f0-7f52449cb203c9d9fe31581d889bc73d.jpg)
45 мин
-
Порции: 8
Изплакнете лещата. Накиснете я в купа с вода, колкото да покрие. Добавете оцета. Оставете за една нощ. На сутринта отцедете лещата от течността. Прехвърлете в купа. Към нея добавете 50 мл вода. Пасирайте с пасатор до получаване на гладка смес.
Разтопете кокосовото масло и го добавете към нея. Пасирайте отново. Добавете 20 г хуск, солта, содата. Разбъркайте с шпатула, докато се смесят. Накрая добавете останалото количество оцет. Разбъркайте отново. Ще се получи лепкава смес.
С мокри ръце, за да не лепне тестото по тях, оформете малки топчета от тестото. Подредете в тава за печене с хартия. Поръсете по желание със сусам или подправки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
Вижте още: