Меню

Пресни картофи с подправки и сирена

16 юни 2023 | 05:53 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 ½ килограма малки червени картофи
¼ чаша екстра върджин зехтин
1 супена лъжица гръцка подправка
2 скилидки чесън (смлян)
сол, черен пипер на вкус
няколко стръка наситнен магданоз
няколко стръка наситнен копър
За комбинацията със сирена:
230 г сирене фета
230 г сирене лабне
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В тава за печене сложете добре измитите картофи. Добавете към тях зехтина, подправките и разбъркайте добре. Печете в предварително загрята фурна на 210 градуса до готовност на картофите. В кухненски робот комбинирайте лабнето, сиренето и добавете съвсем малко вода, ако сместа стане твърде гъста. Тук може да видите как да си приготвите лабне. Пасирайте добре, сложете в голяма чиния като канапе и отгоре подредете изпечените картофи. Може да сервирате сместа със сирената и отделно в купичка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай