Меню

Брускети с моцарела и босилек

20 юни 2023 | 09:49 | Илияна Николова
1 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши чери домати на половини
200 г моцарела 
2 супени лъжици босилек, нарязан 
2 скилидки чесън, пресован 
1 и ½ супени лъжици зехтин 
½ супени лъжица балсамико 
Сол и черен пипер на вкус 
1 франзела, нарязана на овални филийки
Пресни листа босилек за поръсване, нарязани
40 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сложете доматите, моцарелата, босилека, чесъна, 1 лъжица зехтин и оцета в купа. Разбъркайте много добре, докато се смесят съвсем. Добавете солта и пипера и отново разбъркайте. Сложете решетката на фурната на по-горен ред. Загрейте на 200 градуса.

Намажете брускетите с останалия зехтин. Подредете ги върху решетката. По желание сложете хартия отдолу, за да не се цапа. Овкусете с малко сол и пипер. Запечете за около 10-15 минути, докато покафенеят леко.

Извадете от фурната и добавете плънката, като я подредите равномерно по повърхността на брускетите. Поръсете с пресен босилек.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай