Меню

Щрудел за Великден

22.04.2008г. / 14 21ч.
Аз жената
Щрудел за Великден

Продукти:
1 кофичка кисело мляко
250 г захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1 кг брашно
1 кг круши
канела
лимонова кора
орехи
олио

Приготвяне:
Захарта и яйцата се разбиват на пяна. Прибавят се олиото, киселото мляко със содата и брашното. Замесва се тесто. Разпределя се на две части. В намазана тава с олио се разточва едната част от тестото. Слага се от сместа – настърганите круши, канела, лимонова кора и орехи. Отгоре се покрива с другата част от тестото. Набожда се с вилица и се пече на умерена фурна. Поръсва се с пудра захар или орехи.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Мен ако питате само ще се похабят продуктите , а в този сезон крушите са на сериозна цена. Я си направете един хубав ябълков щрудел - не мисля , че е толкова сложен! А за Великден - толкова ли няма нещо традиционно за подготвяне , та точно щрудел?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
arkis ( преди 11 години )
Neznaq zashto, no na men mi se struva, che v produktite ne e spomenato kolko qica sa neobhodimi
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
krisi ( преди 11 години )
наименованието на този сладкиш изобщо не му приляга, по точно е да се нарича- плодов сладкиш.Щтруделът има няколко характерни белега-приготвя се с ябъкки/настъргани и овкусени с орехи,канела,захар/-ябълковата смес е плънка на тънка точена ***, която се завива на руло-след изпичане-задължително се залива със захарен сиропако няма твзи характерни елементи- това просто не е щтруделне пречи да се поднесе на Великденможе да се експериментира с ароматите,да се прибавят и други продукти-например локум, но основното в рецептата се запазва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
eli ( преди 11 години )
kakvi komentapii:ot vechno nedovolni inezadovoleni weni
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
eli ( преди 11 години )
За първи път чувам, че за Великден се проготовлява щрудел, и то с круши. Сезонът съвсем не е подходящ. Не пишете измислици във форума, още по малко рецепти, който няма да станат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар