
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера, солта в купа. Добавете маслото на кубчета и размесете с пръсти, докато се получат трохи. Добавете жълтъка и студената вода. Омесете тестото и не се притеснявайте, ако е трошливо – такова трябва да бъде.
Притиснете тестото на дъното на намазнената тава. Оставете си малко от тестото за финала на сладкиша.
В купа смесете прасковите, захарта, брашното, лимоновия сок, ванилията, канелата и индийското орехче. Разбъркайте много добре. Разпределете пълнежа върху тестото. Покрийте с остатъка от тестените трохи.
Печете в загрята фурна за около 40 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете да изстине до стайна температура. Нарежете на квадрати и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: