Меню

Рибни топчета с пармезан

4 юли 2023 | 05:48 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
700 г филе от треска
80 г настърган пармезан 
100 г галета от пресен хляб
1 връзка наситнен магданоз
прясна мащерка на вкус
2 средно големи яйца
1 стрита скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
50 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сложете в кухненски робот хляба и го смелете добре. След това го прехвърлете в дълбока купа. В същия уред сложете рибните филета, които трябва да са добре почистени от костици. Когато ги смелите може да ги добавите към хлебните трохи. Към тях се слагат подправките и яйцата, и всичко се разбърква много добре.

От получената смес се оформят топчета с размера на орех, които се овалват в брашно и след това се изпържват в нагорещено олио до златистокафяво. След това се изваждат от мазнината и се слагат в чиния върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. 

Рибните хапки може да изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути, но е важно на всеки 10-15 минути да ги завъртате, ако е необходимо. 

Снимка: istock 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай