50 мин
-
Порции: 2-3
Сложете в кухненски робот хляба и го смелете добре. След това го прехвърлете в дълбока купа. В същия уред сложете рибните филета, които трябва да са добре почистени от костици. Когато ги смелите може да ги добавите към хлебните трохи. Към тях се слагат подправките и яйцата, и всичко се разбърква много добре.
От получената смес се оформят топчета с размера на орех, които се овалват в брашно и след това се изпържват в нагорещено олио до златистокафяво. След това се изваждат от мазнината и се слагат в чиния върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Рибните хапки може да изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути, но е важно на всеки 10-15 минути да ги завъртате, ако е необходимо.
Снимка: istock