
-
Порции: 2
Смесете чесновия чили сос, соса хойсин, бульона, доматената паста, мирина, сусамовото олио, джинджифила, чесъна, лука и кориандъра в блендер.
Загрейте голям дълбок тиган на средна към висока температура. В него добавете зехтина, чесъна и джинджифила на резени. Гответе до покафеняване, като разбърквате постоянно, но внимавайте да не загори. Отнема около 2-3 минути. Извадете чесъна и джинджифила и оставете настрана.
Във вече овкусената мазнина в тигана добавете скаридите и гответе 2-3 минути. Залейте с подготвения в блендера сос. Разбъркайте много добре за още 3-4 минути. Свалете от котлона. Прехвърлете скаридите в подходящ съд, в който да изстинат леко, добавете чесъна и джинджифила и сервирайте.
Снимка: istock
Опитайте още: