Меню

Пилешки шишчета сатай с фъстъчен сос

9 юли 2023 | 06:31 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ¼ чаша кокосово мляко
5 чаени лъжици къри
4 чаени лъжици захар
4 чаени лъжици рибен сос
½ чаена лъжица чесън на прах
500 г пилешки гърди, нарязани на малки парчета 
8 бр. дървени шишчета
2 супени лъжици зехтин
½ чаша пилешки бульон 
¼ чаша фъстъчено масло
1 супена лъжица лимонов сок
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете ½ чаша кокосово мляко, 2 чаени лъжици къри, 1 чаена лъжица захар, 1 чаена лъжица рибен сос и чесъна в купа. Разбъркайте много добре, докато се смесят. Оваляйте парчетата пиле в сместа, докато полепне навсякъде. Нанижете месото на шишчетата.

Загрейте зехтина в нагорещен тиган на средна към висока температура. Запържете шишчетата до покафеняване или за около 5 минути. В отделен съд кипнете останалата ¾ чаша кокосово мляко. Към него добавете 3 чаени лъжици къри. Разбърквайте постоянно за 3-4 минути, докато се сгъсти.

Добавете бульона, фъстъченото масло, лимоновия сок, оставащите 3 чаени лъжици захар и трите чаени лъжици рибен сос. Оставете да къкри около 1-2 минути до сгъстяване. Сервирайте шишчетата, полети със соса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай