-
Порции: 10-12
В купа сложете жълтъците и захарта. Разбийте на висока скорост с помощта на миксер, докато се получи хубава смес. След това може да добавите маскарпонето, екстракта от ванилия и кафето. Разбийте всичко добре. В отделна купа разбийте сметаната до твърди връхчета. Добавете я към другата смес и разбийте на ниска скорост докато се получи кремообразна смес. В подходяща купичка сипете кафето (което трябва да е изстинало) и добавете към него алкохола.
На дъното на подходящ съд за направата на сладкиша (или чаши, купички) намажете малко от крема. Вземете една бисквита и я потопете в кафето с алкохола, след което я сложете във формата. След като направите един ред от напоени бисквити, може да ги намажете с крем. Върху тях редите втори и отново крем. Тирамисуто трябва да завърши с крем, върху който да поръсите с помощта на цедка натурално какао на прах. Сложете сладкиша в хладилник, за да стегне за поне 3-4 часа.
Снимка: iStock
Вижте още: