-
Порции: 10-12
Бисквитите се начупват, но на по-едри парченца, след което се слагат в дълбока купа. В тенджера на котлона изсипете млякото, царевичното нишесте и какаото на прах. Бъркайте постоянно до образуването на гладък и плътен крем. Изключете котлона и добавете шоколада. Продължете да разбърквате, докато се разтопи напълно.
След това залейте бисквитите в купата и разбъркайте хубаво. Изберете подходяща форма за тортата и изсипете в нея бисквитената смес. Хубаво заравнете с помощта на нож или лъжица така, че да се получи равен блат. Следва да направите заливката, като комбинирате в тенджера млякото и шоколада (без сместа да завира).
Трябва да се получи гладък крем. Залейте тортата, покрийте я със свежо фолио и оставете в хладилник за няколко часа. Украсете според желанията ви.
Снимка: Istock
Вижте още: