Меню

Агнешки чревца – варени

28.04.2008г. / 13 33ч.
Аз жената
Агнешки чревца – варени

Продукти:
около 2 кг агнешки чревца,
Сол на вкус,
Червен пипер.

Приготвяне:
Чревцата се измиват хубаво на течаща вода със сол, обръщат се няколко пъти с кука за плетене или с тънка дълга пръчка. Сваряват се, като по време на варенето водата се сменя два-три пъти. Готовите сварени чревца се нарязват, посоляват се, подреждат се в чинии и се поръсват с червен пипер и съвсем малко количество мазнина.
Сварените чревца могат да се използват и за приготвяне на супа с картофи и много зелен лук.
Добър апетит!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Maria ( преди 12 години )
Ne se praviat taka-sled kato se svariat,po tri se pletiat na plitka,zavarzvat se s debel konec,plitkite se narejdat v tavi4ka s maslo,porasvat se s 4erven piper i nanovo se zapi4at vav furnata,sled koeto se servirat.opitaite.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар