Меню

Пилешки хапки с корнфлейкс в еърфрайър

22 юли 2023 | 14:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг пилешки гърди без кожата
За марината:
5 супени лъжици зърнеста горчица
2 супени лъжици чесън на прах
пресен настърган джинджифил на вкус
1 и 1/2 супени лъжици червен сладък пипер
сол, майорана и мащерка на вкус
1 супена лъжица олио
За панировката:
корн флейкс, колкото е необходимо
2-3 яйца
брашно
180 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на по-големи хапки и се слага в купа. Към него се добавят съставките за маринатата и всичко се разбърква много добре, за да може месото да се овкуси хубаво. Покрийте купата със свежо фолио и я сложете в хладилник за поне 1 час, за да се маринова месото. В купа сипете корнфлейкса и го натрошете с ръце, за да не е твърде едър.

Яйцата се разбиват отделно, а в чиния трябва да си сипете и брашно. Вземете парче месо, потопете го в яйцето, след това в брашно, отново в яйце и накрая в корнфлейкса.

Така приготвените хапки се подреждат в кошницата на еърфрайъра и леко се напръскват със спрей с мазнина или олио. Гответе на 180 градуса за 15 минути или до готовност. Поднесете хапките с любимите ви сосове и салати.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай