Меню

Бананов хляб с фъстъчено масло

1 август 2023 | 05:33 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г брашно
120 г бяла захар
80 г кафява захар мусковадо
100 г меко масло
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела на прах
2 големи яйца
150 г фъстъчено масло без добавени сол и захар
90 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В купа с помощта на миксер разбийте заедно маслото и захарта, след което добавете яйцата и отново разбийте. Когато се получи пухкава смес сложете брашното, бакпулвера, канелата и отново разбийте. Следва да добавите намачканите банани и 100 г от фъстъченото масло. Намазнете тава за печене и я застелете с хартия за печене. Изсипете половината от тестото.

Върху него добавете остатъка от фъстъченото масло и след това сипете и останалата част от тестото. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса с вентилатор. Печете хляба около 60-70 минути. След като изстине може да поръсите с пудра захар по желание. Сервирайте с чаша какао, течен шоколад или както ви харесва.

Снимка: iStock

Вижте и

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай