Меню

Препечени филийки с горгондзола и карамелизиран лук

2 август 2023 | 05:26 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи филийки хубав хляб
200 г сирене горгондзола 
За карамелизирания лук:
3 глави червен лук или 6-7 глави шалот, обелени и нарязани
3 супени лъжици зехтин екстра върджин
1 стръкче пресен розмарин
сол на вкус
4 супени лъжици балсамов оцет
4 супени лъжици кафява захар
20 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган добавете зехтина и розмарина. Гответе, докато розмаринът леко покафенее. След това сложете нарязания на тънки колелца лук, овкусете със сол. Гответе докато лукът омекне – около 7-10 минути. Следва да сложите балсамовия оцет и захарта. Разбъркайте добре и гответе още няколко минути, докато захарта се разтопи и сосът се редуцира.

Оставете карамелизирания лук да изстине. Препечете филийките в тостер или на сух тиган. Върху всяка разпределете от сиренето и запечете във фурна за няколко минути, колкото сиренето да се разтопи леко. За финал върху него добавете от вкусния лук.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай