Меню

Кубинска ропа виеха с телешко

7 август 2023 | 06:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супена лъжица олио 
1 кг телешко филе 
1 чаша телешки бульон 
250 мл доматен сос
200 мл доматена паста 
1 зелена чушка на тънки резени 
1 малка глава лук, нарязан на полумесеци 
2 скилидки чесън, пресован 
1 чаена лъжица пресен кориандър на ситно 
1 супена лъжица зехтин 
1 чаена лъжица кимион 
1 супена лъжица бял винен оцет
90 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в голям дълбок тиган на средна към висока температура. В него запържете телешкия стек от всяка страна за 4-5 минути или до златистокафяво.

Извадете стека от тигана. В него излейте доматения сос, доматената паста, чушката, лука, чесъна, кимиона, кориандъра, зехтина и оцета. Разбъркайте много добре, докато всичко се смеси за няколко минути.

Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри така 1 час на слаб огън, докато се сгъсти. Върнете стека в тигана. Покрийте с капак и гответе за още един час на слаб огън. След това накъсайте месото с вилица. То ще е станало достатъчно крехко, за да се разпада лесно.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай