Меню

Паста с песто ала Трапанезе

9 август 2023 | 06:16 | Михаела Лазарова
Добави в любими
400 г къса паста
1/2 ч.ч. бланширани бадеми
6-7 чери домата
2 скилидки чесън
1 връзка босилек
1 червена люта чушка
1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин 
100 г сирене пекорино
25 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сложете в блендер всички съставки и ги пасирайте до получаването на хомогенна смес. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Сложете на котлона дълбок тиган и сипете в него соса, като добавите и малко по-малко от ½ черпак от водата, в която се е варила пастата. Разбъркайте добре, ако е необходимо изчакайте 1-2 минути, за да се редуцира гъстотата на соса и добавете отцедената паста. Разбъркайте хубаво и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай