-
Порции: 4
Плодовете се измиват добре, след което се премахват костилките им. Нарязват се на по-малки парчета и се слагат в тенджера заедно със захарта. Гответе докато захарта се разтопи и се получи хубава консистенция, да не е рядък сиропът. След като изстине, може да пасирате леко с пасатор, ако е необходимо. За този десерт може да ползвате и домашно сладко от кайсии, ако имате.
Отделно в купа с помощта на миксер разбийте сметаната и маскарпонето до получаването на пухкав крем. За сметаната имате два избора – ако не искате десертът да е твърде сладък, вземете сметана, която не е подсладена. Ако пък обичате по-сладки десерти, разбийте подсладена сметана. В подходящи купички или чаши започнете да редувате от крема и сладкото от кайсии. Украсете по ваше желание и сложете в хладилник за поне 30 минути, за да стегне.
Снимка: iStock
Опитайте още: