Меню

Тирамису с ананас

25 август 2023 | 11:36 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ пресен ананас или 1-2 консерви с ананас
250 г мл течна студена сметана за разбиване, без захар
500 г маскарпоне
3 супени лъжици пудра захар
50 г кокосово мляко от консерва
200 г бишкоти
250 мл сок от ананас
50 мл ром
200 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа с помощта на миксер разбийте сметаната със захарта. След това добавете млякото и маскарпонето и отново разбийте добре. В дълбока чиния комбинирайте сока и рома. В подходящ съд, в който ще приготвите тирамисуто сложете равномерно малко от крема. Потопете бишкотите в сока с ром и подредете един ред.

Намажете ги с крем, декорирайте няколко резенчета ананас. По желание върху крема може да поръсите и малко кокосови стърготини. След това направете и втори ред с напоени бишкоти. Върху тях отново намажете крем и подредете ананас. Завършете десерта в обилно намазване с крем и декорация от ананас. Може да поръсите през цедка и малко натурално какао на прах. Сложете в хладилник, за да стегне за няколко часа. 

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай