Меню

Бананов кекс без брашно и захар с тъмен шоколад

8 октомври 2023 | 05:57 | Михаела Лазарова
4 от 20 гласа
Добави в любими
2 големи узрели банан
1 чаша натурално фъстъчено масло без захар и сол
1/3 чаша мед или кленов сироп
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1/2 чаша нарязан черен шоколад
65 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Бананите се обелват и намачкват на пюре в дълбока купа. Към тях се добавят фъстъченото масло и яйцата. Хубаво разбъркайте с помощта на шпатула. След това се слагат меда, бакпулвера и нарязания шоколад. Отново всичко се разбърква добре. Тестото се пресипва в подходяща форма за кекс, в която сте поставили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-50 минути. След като изстине, може да сервирате. 

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай