Меню

Хрупкав паниран лук

9 септември 2023 | 05:28 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3-4 големи глави жълт лук 
За панировката:
1 чаша оризово брашно
1 супена лъжица куркума на прах
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица смлян джинджифил
сол на вкус
1/2 ч.ч. вода
20 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на жулиени (ивици). В дълбока чиния комбинирайте добре съставките за панировката. Сложете в нея нарязания лук и разбъркайте добре. В голям тиган загрейте олио. С помощта на супена лъжица оформете малки купчинки от лука в панировката. Пържете от двете страни докато стане златистокафяв и хрупкав. Сервирайте със сос на основата на майонеза, сметана или сос по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай