Меню

Пълнени чушки с телешко и ориз

12 септември 2023 | 16:03 | Илияна Николова
Добави в любими
1 чаша вода
½ чаша дългозърнест ориз
1 супена лъжица олио 
500 г телешка кайма
6 големи чушки 
450 г доматено пюре 
1 супена лъжица сос Уорчестър 
½ чаена лъжица чеснов прах или гранули 
¼ чаена лъжица лук на прах
Сол и черен пипер на вкус 
1 чаена лъжица италиански микс подправки
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете вода. Сварете ориза до полуготовност. Свалете от котлона и отцедете. Загрейте олиото в тиган на средна температура. В него запържете каймата за около 7-8 минути с разбъркване, докато покафенее и се раздели на малки парченца.

Отрежете капачетата на чушките. Смесете всички останали съставки. Добавете към тях отцедения ориз и каймата. Разбъркайте добре. Напълнете чушките с плънката. Подредете ги в тава за печене, предварително намазана с малко мазнина.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете чушките до готовност или за около 40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай