
65 мин
-
Порции: 8-10
В малка тенджера сложете боровинките и гответе за няколко минути, докато поомекнат и пуснат леко от сока си. След това ги махнете от котлона и оставете да изстинат. В купа с помощта на миксер разбийте маслото, захарта до пухкавост. След това добавете брашното, бакпулвера, щипка сол и разбъркайте до гладкост.
Сложете боровинките и шоколада. Полученото тесто се слага в хладилник за 30 минути, за да се охлади. Пригответе си тава, в която сложете лист хартия за печене. От тестото оформете топчета, като за по-лесно може да ползвате лъжица за сладолед. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 13 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Вижте още: