-
Порции: 10
В купа с помощта на миксер разбийте яйцата заедно със захарта и щипка сол. Сместа трябва да стане леко пухкава. Постепенно добавете олиото и млякото, като продължавате да разбивате. В отделна купа комбинирайте пресятото брашно, пресятото картофено нишесте (или царевичното), канелата и бакпулвера. Разбъркайте и след това малко по малко добавете сухата смес към течната.
Трябва да се получи гладко тесто. Ябълките се обелват и нарязват на малки парчета и се добавят към него заедно с лимоновата кора. Разбъркайте с шпатула и пресипете тестото в намазнена и набрашнена форма за печене. За финал нарежете на филийки една или половин ябълка и я подредете върху тестото, поръсете с кристална захар.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за поне 35-40 минути, като най-добре е да тествате тестото с клечка за зъби. След като изстине, може да поръсите кекса с пудра захар.
Снимка: iStock
Вижте още: